cropped-Sil-logo-reklám4.jpg
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elegancia, luxus, kényelem ...HERNYÓSELYEM

Moshatók a hernyóselyem töltetű ágyneműk?

A leggyakoribb kérdés, hogy moshatók-e a paplanok Manapság divat lett a paplanok mosása, talán azért is, mert nagyon sok műszál töltetű paplan van forgalomban. Véleményem szerint semmilyen paplant vegyszerrel mosni nem ajánlott, ugyanis a paplanok tömege miatt nem öblíthető ki tökéletesen. Mivel a bőr a legnagyobb szervünk és azon keresztül minden káros és hatékony anyag felszívódik, így a naponta hosszabban használt paplanokból a szervezetünkbe juthat némi káros anyag. A hernyóselyem töltetű paplanoknál viszont érdemes tudni, hogy a feldolgozásánál egyáltalán nem használnak vegyszert, a gubókat csak forrázzák, így eleve vegytiszta, természetes anyaggal van dolgunk, mely így semmilyen allergiás tünetet nem okoz. Mint minden természetes anyag a hernyóselyem is öntisztuló egy bizonyos szinten, ezért használjunk hozzá huzatot, melyet rendszeresern mossunk!

A paplanokat viszont szellőztessük napos, száraz időben félárnyékban rendszeresen. Ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön tűző napra, az ugyanis roncsolja a hernyóselyemszálakat, így megrövidíti az élettartamát. Ha mindenképp szeretnénk kimosni a paplant, kímélő fokozaton, csak mosószer- és öblítő mentesen, meleg vízben. Kerülje az erőteljes csavarást, centrifugázást. Száradás után a paplant gyengéden rázzuk fel, hogy a selyemszálak visszanyerjék laza szerkezetüket.

Nyugodt pihenést és szép álmokat kívánunk!

Kell-e huzat a hernyóselyem paplanra?

Igen, mindenképpen használjon huzatot, és azt mossa rendszeresen. Mivel a hernyóselyem paplan csak forrázással, vegyszermentesen készül, így csak kivételes esetben javasoljuk kimosni. Akkor is csak mosószer és öblítő nélkül.

Van-e valamilyen egészséget támogató hatása a hernyóselyem ágyneműnek?

A hernyóselyem természetes anyag. A kollagén és a selyem hasonló aminosav összetétele miatt a selyem nem vált ki a bőrön allergiás reakciót. A hernyóselyem ágynemű vegyszermentesen készül, csupán forrázással. Így antiallergén tulajdonsága megmarad. (Ezért nem szabad vegyszerrel mosni). Manapsága kozmetikában is előszeretettel használják a selyemproteint. A selyem fiatalító hatása közismert. Emellett 30% vizet képes felvenni anélkül, hogy “nedves” lenne, emiatt a selyem öltözék és ágynemű szinte eltünteti a verejtéket, komfortos, száraz érzetet ad. Segít a hőszabályozásban, biztosítja a bőr légzését, javítja az anyagcsere folyamatokat és a vérellátást. Vérkeringési, mozgásszervi, reumatikus, gyulladásos panaszokra is jótékonyan hat.